La natura ens inspira

La naturalesa ens inspira al llarg de les nostres vides. La seva capacitat per adaptar-se als canvis, la seva bellesa, la seva vulnerabilitat i la seva força, ens fan admirar-la i lluitar perquè no sigui destruïda. No som conservacionistes, la natura canvia i es transforma, s'adapta i modifica per continuar existint i la humanitat no ha de ser el motor del canvi.

Vegem el nostre planeta com el que és: un ésser viu i nosaltres com el que som: una part infinitesimal d'aquest grup que, amb la seva acció o inacció, s'atreveix a posar en perill l'existència del tot i del nostre també.

La sostenebilidad és el repte del nostre temps. Tots hem de tenir la sensibilitat necessària per veure l'entorn de la mateixa manera que considerem que el nostre entorn personal mereix ser mantingut, protegit i no pot ser alterat per accions egoistes o irresponsables de tercers.

Les empreses han d'entendre que la sostenebilidad no és un negoci bo ni dolent, sinó una part integral de la mateixa, i ha de situar al costat de l'activitat principal per garantir que rebi l'atenció necessària i s'actualitzi amb la coherència de els temps, garantint així la viabilitat del propi negoci.

Abordar la diversitat d'opinions que coexisteixen en la nostra societat és una obligació. El canvi climàtic pot qüestionar-se si serà una realitat basada en l'acció humana o no. Si és accelerat per l'acció de l'home o no. Però el que no es pot negar o sí, és que, independentment de la nostra acció, els canvis ocorreran.

El nostre planeta té cicles que poden ser modificats per factors externs i interns i per què no, per la nostra pròpia acció o inacció. Aquests cicles han estat trobats per la ciència i no són objectables llevat que l'evidència sigui negada irracionalment.

El 2017, en la qual avancen les posicions negacionistes del canvi climàtic, és més necessari mantenir i reforçar la sensibilitat personal i expressar-la públicament. Hem de neutralitzar l'acció dels negacionistes. Hem d'avançar en una visió que no negui la realitat i no posi en perill el benestar de la humanitat en el seu conjunt.

Posted by Carlos Chetrit, ADreamUP Founder

Regresar al Blog

Share this Post: